- Home - Foto - Reportage o text - Bildspel - Galleri - Släkt- och bydok. - Om mig - Övrigt - Kontakt/länkar - Antikt - In English -
INGE NILSSON
frilans fotograf/journalist i Rättvik
OM MIG - En kort presentation
Inge Nilsson fotograf   Född och uppvuxen i Tararp, Bräkne-Hoby i Blekinge. Skolor i Röaby, Bräkne-Hoby och Karlshamn. Efter några andra jobb blev jag 1970 anställd som fotograf och reproman på ett annonsblad i Rydaholm i Småland. År 1972 började jag frilansa som fotograf/journalist och var under ca tio år frilansande lokalredaktör för först Värnamotidningen och sedan Värnamo Nyheter i Rydaholm och Berga. Frilansade även för andra tidningar.
År 1988 flyttade jag till Hjortsberga i grannkommunen Alvesta. Under slutet av 1970-talet blev jag även antikhandlare och i början av 1980-talet började jag åka på Dalarna. Efter hand bodde jag där halva året, speciellt efter 1995 då jag köpte den egna gården i Övre Gärdsjö, Rättvik. Sedan 2004 är jag bosatt här året runt vilket jag trivs mycket bra med och har precis som förut fortsatt med att frilansa för främst tidningar samt producera och visa egna bildspel.

Vill du veta lite mer kan du läsa ett födelsedagsreportage om mig i Smålandsposten när jag fyllde 50 år. Mycket trevligt skrivet av Margareta Göthe-Dalgren, Växjö, som också är upphovsrättsinnehavare och givet sitt tillstånd att publicera pdf-filen.

Webmaster - foto - kontakt: Inge Nilsson - 0248-14495 - 0708-623820 - foto(at)ingenilsson.se