- Home - Foto - Reportage o text - Bildspel - Galleri - Släkt- och bydok. - Om mig - Övrigt - Kontakt/länkar - Antikt - In English -
INGE NILSSON
frilans fotograf/journalist i Rättvik
FOTOGRAFERING OCH BILDARKIV
Lena Wikström sömmerska för Larz-Kristerz  

UPPDRAGSFOTOGRAFERING
Under mina år som fotograf har jag fotograferat det mesta både i färg och svartvitt. Uppdragsfotograferingarna har i huvudsak varit nyheter, feature och antikviteter för i första hand tidningar av olika slag. Se Om mig.

Förr fotograferade jag ofta parallellt både färgdia och svartvitt utom för lokalpressen då det bara var svartvitt. För vissa tidningsuppdrag blev det negativ färg. Numera endast digital färg.


Av eget intresse och för framställning av bildspel och bildföredrag har jag även fotograferat mycket natur och kultur. Vilka ämnesområden som kan levereras, se nedan under Bildarkiv.

Om någon har önskemål om foton på någon speciell antikvitet så kan jag ordna detta eftersom jag har samlingar och även har möjlighet att låna.
Se även under Reportage och Galleri.

Ovan: Lena Wikström, Mora, klädskapare åt dansbandet Larz-
Kristerz. Reportage i danstidningen Får Jag Lov.
Nedan: Riddare i tornerspel på medeltidsmarknaden i Leksand.
Tornespel på Leksands medeltidsmarknad   BILDARKIV
Bildarkivet består av tusentals bilder i form av sv/v negativ, negativ färg, färgdia och digital färg. En del av det analoga är och kommer att bli scannat efterhand.
Gamla svartvita foton som till en del är scannade. Några av okänd fotograf men jag har upphovsrätten på min far Karl Nilssons, min morbrors Tage Perssons och den legendariske läraren och byfotografen Amos Svensson i Alvestas foton.

Geografiska områden:
I stort sett hela Sverige med tyngdpunkt på de mest natur/kulturhistoriskt intressanta områdena samt de områden där jag vistats mer frekvent d v s Blekinge, Småland, Skåne, Dalarna, Hälsingland, Öland, Gotland med Gotska Sandön samt stora delar av Norrland speciellt fjällområdena Sulitelma- och Arjeplogsfjällen samt Sarek.
Natur och byggnader från nio århundraden i Gärdsjö har jag dokumenterat under många år liksom fäbodar i Rättvik och Dan Anderssons finnmark i Grangärde i Ludvika kommun.
Utomlands har det inte blivit så mycket men det finns bilder från bla angränsande norska fjäll, Helgoland i Tyskland samt sydvästra England.

Motivområden:
Antikviteter, auktioner, folkdräkter, hembygdsgårdar, museer, kulturbyggnader, renovering av gamla hus, kulturmiljöer, fornlämningar, hantverk, fäbodar, gamla fordon, landskap, natur, fjäll, samer, skog, odlingslandskap, växter, grottor, spelmän, spelmansstämmor främst Bingsjö och Boda, Classic Car Week, Big Lake Run, Flygdag på Siljan, medeltidsmarknad i Leksand, tornerspel, musik och dans, dansbandsdanser t ex Hjortnäs brygga, filminspelningar, midsommarfirande, människor, friluftsmänniskor i aktivitet, modellbilder, nyhetsbilder och feature.
Se även under Galleri och Reportage.Webmaster - foto - kontakt: Inge Nilsson - 0248-14495 - 0708-623820 - foto@ingenilsson.se