- Home - Foto - Reportage o text - Bildspel - Galleri - Släkt- och bydok. - Om mig - Övrigt - Kontakt/länkar - Antikt - In English -
INGE NILSSON
frilans fotograf/journalist i Rättvik
Släkt- o bydok: Far - Mor - Farfar - Farmor - Morfar - Mormor - Blekinge - Småland - Skåne - Dalarna - Gärdsjö - Fäbodar - Övr.
Småland: Tjureda socken/Nykulla - Tolgs socken/Munkatorp - Vissefjärda socken - Rydaholms socken - Övrigt -
SMÅLAND
Min anknytning till Småland är stor. Jag har bott där under större delen av mitt vuxna liv och jag har rötter där. Min mormor kommer från Gustavsbygd i Vissefjärda i Kalmar län och min mor är född och uppväxt i Nykulla, Tjureda socken norr om Växjö i Kronobergs län.

Som barn i Blekinge tyckte jag att Småland – norrut – var exotiskt och jag längtade alltid dit. Med tiden blev det så, jag gjorde lumpen i Växjö, praktiserade på lasarettet i Växjö ett läsår och slutligen blev jag bosatt i Rydaholm i Jönköpings län. Efter 18 är där blev det nästan lika länge i Hjortsberga utanför Alvesta i Kronobergs län.

Materialet från Småland blir i första hand från Nykulla, Munkatorp i Tolg där min morbror Tage bodde, Vissefjärda och Rydaholm.

Lyckebyån Gustavsbygd Foto Inge Nilsson
Var det här vid kanalbygget i Lyckebyån i Gustavsbygd allt började som till slut resulterade i att jag hamnade i Småland?


Webmaster - foto - kontakt: Inge Nilsson - 0248-14495 - 0708-623820 - foto@ingenilsson.se