- Home - Foto - Reportage o text - Bildspel - Galleri - Släkt- och bydok. - Om mig - Övrigt - Kontakt/länkar - Antikt - In English -
INGE NILSSON
frilans fotograf/journalist i Rättvik
Släkt- o bydok: Far - Mor - Farfar - Farmor - Morfar - Mormor - Blekinge - Småland - Skåne - Dalarna - Gärdsjö - Fäbodar - Övr.
Blekinge: Bräkne-Hoby socken -
Bräkne-Hoby socken: Bräkneån - Tararp - Örseryd - Torpinventeringar
TARARP - MIN HEMBY

I byn Tararp i Bräkneåns dalgång i den mellersta delen av Bräkne-Hoby socken just i övergången mellan åker och skog är jag uppväxt. Det är en vacker trakt med ett mosaiklandskap av åker, hagmark och skog.

Speciellt vackert är det vid Bräkneån där den ringlar sig fram genom två typer av landskap, dels det med bergiga kanter i norr delen och dels den vidsträckta maden innan Röaby.

Min familj bodde i villa som far byggde 1943 i den övre delen av byn men som barn var jag mycket på Hugo Håkanssons gård där far var dräng och jag var lek- och skolkamrat med sonen Tomas.

DOKUMENTATION AV TARARP

Sedan våren 2013 håller jag på med en dokumentation av Tararp från forntid till nutid och detta kan kanske med tiden bli en bok. Har själv fotat i byn sedan 1960 och har fått in en del gamla bilder från folk med anknytning till byn men det kan aldrig bli för mycket. Så om du har fotografier, berättelser och uppgifter om Tararp och dess innevånare så blir jag glad om du hör av dig. Allt är av intresse.

Bilden nedan är från Tararparyet mot norr med Vasabäcken i mitten, Håkanssons åkrar till vänster och Svantessons gård till höger. På dessa åkrar har både mina föräldrar och mina farföräldrar arbetat med bl a betor och potatis.

Bilder på mitt föräldrahem i dåtid och nutid hittar du här.

Tararp Foto Inge Nilsson

Webmaster - foto - kontakt: Inge Nilsson - 0248-14495 - 0708-623820 - foto@ingenilsson.se